Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-04@13:30:37 GMT

فرهاد عابدینی از مجموعه شعر جدیدش می‌گوید

تاریخ انتشار: ۲۶ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۲۹۷۳۸۶

فرهاد عابدینی از مجموعه شعر جدیدش می‌گوید

مجموعه شعر «باران در باران» از فرهاد عابدینی منتشر شد.

این شاعر درباره این مجموعه به ایسنا گفت: این کتاب دهمین مجموعه شعری‌ام است که شامل گزیده‌ای از شعرهایم در سال‌های ۹۵ تا ۹۸  است. معمولا قبل از انتشار شعرهایم، آن‌ها را به دوستانم نشان می‌دهم تا  نظرشان را بگویند. شعرهای یک شاعر مانند بچه‌هایش هستند و به هیچ‌کدام نمی‌تواند بگوید زشت‌اند، اما گاهی ممکن است شعری از نظر شاعر احساسی باشد، ولی از نظر شعری ارزش والایی نداشته باشد، به همین دلیل من این مراعات را می‌کنم و تاکنون نیز بد نبوده است و اگر نقدی بر روی آن‌ها نوشته شده، نقد مثبتی بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او افزود: شعرهای  این مجموعه بیشتر شعرهای عاشقانه است. البته در میان آن‌ها، چند شعر اجتماعی هم وجود دارد.

عابدینی درباره این‌که برخی می‌گویند «مخاطبان شعر کم شده و ناشران رغبتی به انتشار مجموعه شعر ندارند» اظهار کرد:  چند مشکل وجود دارد. الان کتاب دست خواننده نمی‌رسد. کتاب من در بدترین موقع و در دوران کرونا منتشر شد، در این مدت جلسه نقد و بررسی برگزار نمی‌شود و حتی مدتی روزنامه و مجله‌ هم منتشر نمی‌شد. به صورت تلفنی حدود ۷۰-۸۰ جلد کتاب سفارش دادند، اما ناشر هزینه پستی را خودش می‌داد.  پخشی‌ها هم توزیع این کتاب‌ها را برعهده نمی‌گیرند. پخشی‌ها همتی برای فرهنگ ندارند و فقط به فکر سودشان هستند و آن‌ها پخش کتاب‌هایی را که قیمت بالایی دارند  برعهده می‌گیرند یا ادبیات داستانی  ساده‌پسند  را که طرفدار دارد توزیع می‌کنند.

 او با اشاره به کاهش شمارگان کتاب حتی در  رمان‌ها، گفت: این موضوع جای تأسف دارد. اولین مجوعه شعر من  در سال ۵۲ با شمارگان ۱۰۰۰ نسخه منتشر شد که در عرض شش ماه تمام شد. جمعیت آن زمان ایران چقدر بود و الان جمعیت ما چقدر است؟ الان شمارگان کتاب به ۲۰۰ نسخه و ۵۰۰ نسخه رسیده است. واقعا اسف‌انگیز است. شاید بتوان گفت یکی از عوامل این موضوع فضای مجازی و کتاب‌های صوتی باشد.  همه این معضلات دست به دست هم داده‌اند و مانند کرونا به جان مردم افتاده‌اند.

این شاعر خاطرنشان کرد: در محدود شدن مخاطبان باید به چند مسئله توجه داشته باشیم، مثلا چهار پنج نسخه از مجموعه شعر من را چند کتاب‌فروشی آشنا که من از آن‌ها کتاب می‌خرم داشتند، زمانی که در یک کتاب‌فروشی پنج نسخه فروش می‌رود نمی‌توانیم بگوییم مخاطب شعر کم است. اگر در هر شهرستان دو کتاب بخرند ببینید چقدر می‌شود؟ یعنی در شهرستان دو مخاطب شعر وجود ندارد؟ اما کتاب‌ها توزیع نمی‌شود و به دست مخاطب نمی‌رسد. الان دسترسی ما  به کتاب از طریق خود ناشر و نویسنده است. اگر ناشر به من کتاب برساند می‌خوانم. در تهران ۵۰۰۰ کتاب‌فروشی وجود دارد، اگر ۱۰۰۰ کتاب‌فروشی عمده باشد و در هر کدام یک نسخه کتاب‌ فروش برود، دیگر نگرانی تیراژ وجود نخواهد داشت ولی متأسفانه توزیع کتاب انحصاری است و در انحصار دو سه پخشی است که کتاب‌های خودشان را پخش می‌کنند و یا  کتاب‌هایی که حجیم باشد و قیمت بالایی داشته باشد.

 او همچنین درباره این‌که برخی می‌گویند «ظرفیت شعر تمام شده و نمی‌تواند مسائل انسان‌ها را  نشان بدهد»، گفت: شعر با عاطفه بشری سروکار دارد. اگر در انسان‌ها عشق و  عاطفه از بین برود شعر هم از بین می‌رود که این موضوع هیچ‌وقت اتفاق نمی‌افتد. ممکن است شعر  افت و خیزی داشته باشد، بحثی در آن نیست؛ دهه ۴۰ و ۵۰ اوج  هنر، شعر و داستان و حتی سینمای ما بود. بعد مدتی رکود داشت و در دهه ۷۰ پرش‌هایی داشتند که گاه این پرش‌ها، پرش‌های ریسکی  بود، اما حرکتی داشت.  اما این‌طور نیست که شعر تمام شده باشد. می‌توان گفت شعر تمام‌شدنی نیست.

عابدینی در پایان اظهار کرد: قبل از داستان کرونا با دو ناشر صحبت کردم که چند کتابم را که از سال ۵۲ تا کنون منتشر شده در یک مجموعه کامل منتشر کنم، اما باید ببینیم اوضاع با این وضعیت بلبشوی جهانی چه خواهد شد.

مجموعه شعر «باران در باران» در ۸۶ صفحه با شمارگان ۵۰۰ نسخه و قیمت ۱۸ هزار تومان در انتشارات واژتاب راهی بازار شده است.

 شعری که در پشت جلد کتاب  درج شده است:  انسان

 نام من است

ایمان

نام تو

تو از من گریخته‌ای

می‌نشینم به انتظار

تا برگردی

«کوچ پرنده‌ها»، «آوردگاه»، «صدای سبز بلوط»، «چهل ناقه ابرشم»، «باران خاطره»، «پل عبور من»، «لحظه‌های بی‌تابی»، «پژواک سرودن»، «رد آبی»، «از دیر و دور و اکنون»، «لحظه‌های بی‌تابی»(۲) و «باران که بیاید» از دیگر کتاب‌های فرهاد عابدینی است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: فرهاد عابدینی باران در باران مجموعه شعر کتاب فروشی منتشر شد کتاب ها تمام شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۹۷۳۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

(تصاویر) رولکس؛ نسخه «چه کسی اهمیت می‌دهد»

کولت (Colette)، یک بوتیک معروف فرانسوی بود که طی همکاری با مد پاریس (Mad Paris)، شرکتی متخصص در زمینه سفارشی سازی ساعت‌های لوکس، نسخه‌ای تولید محدود از ساعت مچی رولکس میلگاس را ارائه کرد.

به گزارش عصر ایران، این پروژه که به نام "نسخه چه کسی اهمیت می‌دهد" (Who Cares Edition) شناخته می‌شد، شامل یک ساعت مچی از جنس فولاد ضد زنگ می‌شد. ویژگی منحصر به فرد این نسخه تولید محدود صفحه‌ای سفید با نوشته آبی رنگ "چه کسی اهمیت می‌دهد، من دیگر دیر کردم" و مجموعه‌ای از اعداد به هم ریخته بود. از دیگر نکات قابل توجه درباره این ساعت استفاده از عقربه ثانیه شمار به شکل یک آذرخش بود.

ساعت مچی رولکس میلگاس در سال ۱۹۵۶ معرفی شد. این مدل نام خود را از واژه لاتین Mille به معنای هزار و Gauss، واحد میدان مغناطیسی وام گرفته است. این ساعت برای پاسخ به خواسته‌های جامعه علمی طراحی شده و می‌تواند در برابر میدان‌های مغناطیسی تا ۱۰۰۰ گاوس مقاومت کند. مقاومت باورنکردنی در برابر تداخلات مغناطیسی که از موتور ساعت محافظت می‌کند، نوآوری اصلی در این مدل است.

رولکس میلگاس با استفاده از فولاد ضد زندگ پولیش خورده ۹۰۴ ال ساخته می‌شود. این آلیاژ در برابر خراش و خوردگی بسیار مقاوم است.

تولید "نسخه چه کسی اهمیت می‌دهد" رولکس میلگاس توسط مد پاریس و کولت به پنج ساعت مچی محدود شد که در زمان عرضه برچسب قیمت ۱۸۲۰۰ دلاری را یدک می‌کشیدند.

دیگر خبرها

  • عصر حجر: نسخه بدنساز! (عکس)
  • جلوه‌ای از شکوه زندگی امام صادق(ع)
  • اهانت دوباره به قرآن در سوئد این بار از سوی یک زن
  • پلیر موسیقی Winamp باز می‌گردد!
  • حل مشکل آب کشاورزان قزوین اولویت مسؤولان باشد
  • مسی از محصول جدیدش رونمایی کرد
  • فرصت ویژه جواد نکونام برای شکستن رکورد فرهاد مجیدی
  • (تصاویر) رولکس؛ نسخه «چه کسی اهمیت می‌دهد»
  • عکس| تصویری جالب از گریم فرهاد آئیش در نقش گالیله
  • «شمع محفل» در نمایشگاه کتاب رونمایی می‌شود