Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-05-04@16:03:29 GMT

عروسک محلی چمچه گلین در شهرستان بن احیا شد

تاریخ انتشار: ۲۲ اسفند ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۶۷۶۶۲۶

عروسک محلی چمچه گلین در شهرستان بن احیا شد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین ، فرزاد رحیمی با تاکید بر احیای فرهنگ غنی بومی محلی در میان کودکان و نوجوانان از برگزاری جشنواره بومی احیای عروسک محلی چمچه گلین با اجرای نمایش عرو سکی چمچه گلین در مرکز فرهنگی هنری بن برگزار شد

وی در این باره گفت: ویژه برنامه ی یک پیاله باران باهدف احیای عروسک محلی چمچه گلین و آیین طلب باران از پاییز 96 اقدام به انتشار فراخوان در بخشهای شعر و داستان نویسی و تهیه ی کاردستی عروسک چمچه گلین با استفاده از وسائل دور ریختنی کرده است و تعداد ۳۰۰ عروسک به این جشنواره رسیده که ۱۰ نفر به عنوان برگزیده به این جشنوارله معرفی و تقدیر شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به آثار رسیده در بخش شعر و داستان و نقاشی نیز جوایزی اهداء گردید و به۱۰۰ نفر از آثار برگزیده نیز جایزه به عنوان یاد بود اهداء گردید.


وی با اشاره به اینکه عروسک چمچه گلین عروسکی بوده است که برای طلب باران در منطقه بن از آن استفاده می شده است اجرای آیین باران خواهی و طلب باران در مراکز کانون را از برنامه های مرتبط با بخش آداب و رسوم در کانونهای استان دانست و افزود: احیای آیین ها، بازیها، اسباب بازیها و سرگرمی های گذشتگان در میان نسل حاضر از جمله فعالیتهای هدفمند کانون در راستای آگاهی و شناخت فرهنگ بومی استان است.

فرزاد رحیمی انجام کار گروهی و اتحاد رویه در میان اعضا، آشنایی با آیین محلی، آشنایی با اشعار و متون در فرهنگ طبیعت و مردمان گذشته، اهمیت بارش باران و استفاده بهینه از منابع طبیعی و... را از اهداف اجرای این برنامه عنوان کرد.

 عروسک چمچه گلین یا ملاقه ای از یک ملاقه ی چوبی و پارچه ساخته شده است و از سالین دور به عنوان عروسک باران مورد استفاده قرار می گرفته به طوری که همسایه ها به صورت گروهی ملاقه ای را به شکل یک عروسک تزیین می کردند و و با خوانش شعر به زبان محلی از خانه های مختلف موارد لازم برای پخت آش را جمع آوری می کردند و بعد از پخت آش مقداری از آن را از ناودانی بر زمین می ریختند و طلب باران می کردند.چمچه گلین به نوعی در فرهنگ مردمان بن نمادی از برآورده شدن آرزوها و آمال افراد بوده است.


گفتنی است اجرای شعر و خوانش داستان، اجرای سرود محلی و نمایش دعای طلب باران چمچه گلین و کاشت نهال از جمله برنامه های اجرا شده در این جشنواره به شمار می آمد.

46

انتهای پیام

منبع: جماران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۶۷۶۶۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۶ واحد تولیدی و صنعتی در استان اردبیل احیا شد

مسعود ایرانی مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان اردبیل گفت: در این راستا نسبت به برگزاری ۳۶ نشست کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید و ۱۸۵ نشست تخصصی کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید در سال گذشته اقدام گردید و واحد‌هایی احیا شده با سرمایه‌گذاری افزون بر ۲ هزار و ۶۵۰ میلیارد ریال برای ۱۶۱ نفر فرصت اشتغال دوباره ایجاد کردند.

وی افزود: همچنین با اقدام‌های صورت گرفته در سال گذشته ۳۱۱ فقره مجوز تاسیس با سرمایه‌گذاری حدود ۱۷۴ هزار و ۳۰۶ میلیارد ریال صادر شد که دارای ظرفیت اشتغال‌زایی برای ۶ هزار و ۴۳۸ نفر در استان اردبیل بود.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان اردبیل با اشاره به تولید ۱۲۰ میلیون دلار کالا‌های جایگزین واردات اظهار کرد: برای کمک به رونق تولید نیز بیش از ۱۶ هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال تسهیلات نیز از محل تبصره ۱۸ و منابع داخلی بانک‌های عامل تسهیلات پرداخت شد.

وی با اشاره به ارایه ۴۳۰ مورد مشاوره سرمایه‌گذاری در سال گذشته اضافه کرد: همچنین در راستای رونق تولید ۷۰ فقره معرفی‌نامه پرداخت تسهیلات برای طرح‌های در حال احداث در استان اردبیل ارایه گردید.

در حال حاضر در مجموع افزون بر یک هزار و ۱۲۴ واحد صنعتی، بیش از ۲۰۰ واحد معدنی و نزدیک به ۶۰ هزار واحد صنفی تولیدی، توزیعی و خدماتی دارای پروانه بهره‌برداری در اردبیل فعال هستند.

استان اردبیل با جمعیت افزون بر یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر در شمال‌غربی ایران همجوار با استان‌های آذربایجان‌شرقی، گیلان، زنجان و در همسایگی کشور جمهوری آذربایجان واقع شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان اردبیل اردبیل

دیگر خبرها

  • کارگاه اموزشی هنرمند ایرانی در قزاقستان
  • احیا ۱۶ واحد تولیدی و صنعتی در استان اردبیل
  • معرفی شرکت احیا استیل فولاد بافت
  • اجرای برنامه‌های دهه کرامت بویین میاندشت با مشارکت مردم
  • ۱۶ واحد تولیدی و صنعتی در استان اردبیل احیا شد
  • برجسته کاری حجمی فرش بیجار (فیلم)
  • سری جدید برنامه‌های «مهمانی» و «برمودا» ساخته می‌شود
  • خانه ملت محلی برای حزب‌بازی نیست
  • اجرای طرح چهارشنبه‌های اجتماعی در پنج محله گرگان
  • شرکت بیش از ۲۳ هزار نفر در مسابقات قرآنی آران و بیدگل